As-nuori ja mielipiteet

Täällä voit keskustella AS lapsestasi tai lapsistasi.
Sanna
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Loka 2021, 11:45
Sukupuoli: Nainen
Diagnoosi: En ole AS henkilö

Poikani aloitti nuortenillassa hengailun. On saanut kavereita ja viihtynyt. Minua naisena vaan harmittaa hänen väittelyt nuorteniltojen tyttöjen kanssa. Tytöt siis ovat aatteiltaan feministejä ja minun Asperger-poikani ymmärrettävästi saa aikaan aikamoisia väittelyitä ja riitoja heidän kanssaan. Hänestä se on huumoria, mutta tytöt suuttuvat ja loukkaantuvat tosissaan. Minä itse pystyn samaistumaan näihin tyttöihin ja heidän ärsytykseen ja yritän puhua pojalleni että on asioita joista ei kannata puhua eikä väitellä "vaikka olisi oikeassa".

Ongelmana on että Asperger-tyyppisesti poikani ei ymmärrä miksei tietyistä asioista saisi puhua ja vaatii minulta tarkkaa perustelua. Enkä minä osaa perustella.

Esimerkiksi poikani kertoo tosiasioita maahanmuuttajien työllisyysasteesta ja rikostilastoista. Ne on hänelle vain faktoja. Hän ei ymmärrä kun osa toisista nuorista suuttuu ja pitää häntä rasistina. Ja minä yritän taas opettaa häntä että on aiheita mistä ei kannata puhua vaikka "olisi oikeassa".

Poikani puhuu aina faktapohjaisesti, mutta muut tulkitsevat häntä tunteella.

Miten selitän pojalleni MIKSI on aihealueita mistä ei kannata puhua vaikka olisi oikeassa? Onko jotain linkkiä? Minulla loppuu perustelut... ja hiillyn itsekin hänen niin konservatiivisilta ja kovilta tuntuvien mielipiteidensä edessä 😖