AS-lapsi nettiin demoneja etsimään

Haluatko kysyä jotain tai pyytää apua anonyymisti?
Kirjaudu ulos ja kirjoita viestisi tänne.
Vieras

Onko todellakin hyväksyttävää opettajalta nykymaailmassa lähettää erityisluokan lapset (omani asperger) internetiin hakusanoilla "demoni", "saatana" ja "lucifer"? Uskonnon tunnin aiheena oli Jeesuksen vastustajat. Lapseni järkyttyi pahoin kaikista jutuista ja kuvista, joita tuli vastaan. Kuukauden verran näki painajaisia ihan joka yö, oli väsynyt ja aggressiivinen sekä jumitti pahasti. Oli lukenut mm. että demoni voi tulla ihmisen sisälle ihan sängyllä loikoillessa ja estää hengittämästä yms. Nyt on alkanut elpyä. Open, rehtorin ja erityisopetuksen rehtorinkin mielestä tämä oli ihan ok.
Vieras

Minkä ikäiset lapset ovat kyseessä ja minkälaisten ominaisuuksien takia ovat erityisluokalla (myös muut kuin omat lapsesi asperger)? Mielestäni kyllä jos tällainen tehtävä annetaan, aikuisten tulisi painottaa, ettei kaikkea netistä luettua pidä uskoa. Olisi myös paikallaan käsitellä sitä, että uskonnoissa asioita ilmaistaan vertauskuvallisesti, eikä mitään konkreettisia sarvipäädemoneja ole, vaan niillä viitataan ihmismielen pimeämpiin puoliin.

Itselläni on aikuisena diagnosoitu lievä asperger, ja ongelmiahan siitä tuli kun aikoinaan otin ala-asteen uskonnonopetuksen liian kirjaimellisesti. Aloin ajatella, että olen paha ihminen kun en pysty 100% epäitsekkyyteen mihin Jeesus opettaa. Olin huolissani omasta ja perheeni pelastumisesta, koska emme kuuluneet kirkkoon ja olimme varakkaita ja "rikkaan on yhtä vaikeaa päästä taivasten valtakuntaan kuin kamelin mennä neulansilmän läpi".

Uskonnon opettaminen autisminkirjon lapsille lienee haastellista, koska asiat otetaan kirjaimellisesti kuten kertomuksestasi ja omista koulumuistoistani käy ilmi. Tämä on varmaan asia johon olisi hyvä laajemminkin kiinnittää huomiota. Voisikohan esimerkiksi autismiliitosta joku olla yhteydessä kouluun ja selittää tätä asiaa sinne päin? Viestistäsi on jo aikaa, mutta mielestäni aihe on tärkeä ja olisi hyvä jos joku tarttuisi tähän.
Hupiakka
Viestit: 3
Liittynyt: 14 Marras 2023, 15:04
Sukupuoli: Nainen
Diagnoosi: En halua kertoa
Ekkot: Kasvit (myös sienet) ja niiden lääkinnällinen sekä muu hyötykäyttö, luonnonkasvien ravintokäyttö, muinaistekniikat, piirtäminen, psykologia ja "parapsykologia".

Kuulostaa kyllä vähän hämärältä. Ei kait meillä ihan normaaliluokallakaan ollut uskonnonopetuksessa mitään tuollaista... Enemmänhän se on yleensä tapakasvatusta ja kirkkohistoriaa, aika pieni rooli saatanalla pitäisi olla.

Saatananpalvojat ja pedofiilithän tuppaavat viihtyä samoissa porukoissa. Samoin kuin ääriuskonnolliset kristityt, jehovat yms. ja pedofiilit. Nää erityislapset on tuollaisille tietenkin helppoa riistaa, kun hehän oireilevat muutenkin, ei välttämättä osata epäillä heille sattuneen mitään...

Hyi kauhia, kun muistan ollessani jo aikuinen, tuossa naapurikaupungissa tuli tietoon tapaus, että jonkin metallibändin (en muista oliko blackkistä vai mitä) jäsenet oli tunkeutuneet lasten koteihin ja käyttäneet näitä hyväksi. Semmoisesta voi tavallinenkin lapsi alkaa nähdä painajaisia ja kastella vuodetta, mutta autistisen kohdalla voidaan luulla sen johtuvan siitä autismista, eikä jostain mitä on tapahtunut.
Vastaa Viestiin