Sivu 1/1

Asperger diagnoosi aikuisena

Lähetetty: 24 Marras 2014, 23:13
Kirjoittaja Sassy
Hei

Minulla mitä todennäköisimmin on asperger. Ole asian hyväksynyt viime vuosina, ja mitä aiheesta olen lukenut olen asiasta varma.
Olen kuitenkin yrittänyt etsiä tietoa että miten diagnoosi vaikuttaisi elämääni, löytämättä juuri mitään muuta kun liirumlaarumia jota en ole täysin ymmärtänyt. Joten ajattelin kysyä, miten diagnoosi käytännössä vaikuttaa?

Re: Asperger diagnoosi aikuisena

Lähetetty: 25 Marras 2014, 18:43
Kirjoittaja HoodedShadow
Diagnoosilla saa tukea jos sitä tarvitsee ja osaa hakea. Sillä myös saa ymmärrystä itsestään jos epäilee omaavansa asperger piirteet kun saa varmuuden siitä onko sitä vai en.

Re: Asperger diagnoosi aikuisena

Lähetetty: 08 Joulu 2014, 10:45
Kirjoittaja social_alien
Minun aikuinen AS-siskoni (diagnosoitiin 17-vuotiaana) on ainakin saanut tukea opiskeluun (alavalinta, käytännön järjestelyt, apua "asioiden hoitamiseen"), vertaistukea ryhmästä ja nyt aikuisena hänellä käy "neuro coach" viikottain jelppimässä tai vaan tekemässä asioita kanssaan. Tärkeintä kuitenkin lienee ollut merkitys omalle identiteetilleen, kuka minä olen ja niin edelleen. Ettei tarvitse väkisin yrittää olla samanlainen kuin muut vaan on just se mikä on.

Re: Asperger diagnoosi aikuisena

Lähetetty: 27 Tammi 2020, 21:33
Kirjoittaja Vieras
Käytännöt tietenkin vaihtelevat eri paikoissa, mutta olisi hyvä kuulla, mistä voi saada apua asioiden hoitamiseen ja mitä pitää tehdä, että sitä saa, esimerkiksi, mihin ottaa yhteyttä. Ainakin lukiossa ja yliopistossa tukitoimet taitavat jäädä hyvin vähäisiksi tai puuttumaan, jos ei tiedä, mitä vaatia. Varmaan jäävät, vaikka osaisi nimetä haluamansa. Vai alkavatko tukitoimet jotenkin rullata julkisella puolella, kunhan saa sen diagnoosin?

Re: Asperger diagnoosi aikuisena

Lähetetty: 28 Tammi 2020, 13:03
Kirjoittaja HoodedShadow
Vieras kirjoitti: 27 Tammi 2020, 21:33 Käytännöt tietenkin vaihtelevat eri paikoissa, mutta olisi hyvä kuulla, mistä voi saada apua asioiden hoitamiseen ja mitä pitää tehdä, että sitä saa, esimerkiksi, mihin ottaa yhteyttä. Ainakin lukiossa ja yliopistossa tukitoimet taitavat jäädä hyvin vähäisiksi tai puuttumaan, jos ei tiedä, mitä vaatia. Varmaan jäävät, vaikka osaisi nimetä haluamansa. Vai alkavatko tukitoimet jotenkin rullata julkisella puolella, kunhan saa sen diagnoosin?
Ainakin minulla kaikki loppuivat diagnoosin saantiin julkisella puolella, ei ollut ennen eikä jälkeen mitään tukitoimia.

Opiskelun tukitoimista minulla ei ole tietoa kun niihin en ole tukia hakenut.
Mutta apua voi hakea ainakin lääkäriltä ja sosiaalitoimistosta, riippuen siitä minkälainen on tuen tarve.