Sivu 1/1

Hans Aspergerin artikkeli autistisesta psykopatiasta (eng)

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 20:24
Kirjoittaja Reesusapina
Itse löydän itsestäni samoja piirteitä kuin Asperger kuvaa
https://sites.google.com/site/utafrith/ ... ects=0&d=1
Lähinnä tämä siis ajattelun tasolla, en siis niin vakavana sosiaalisena häiriönä.
Jostain syystä en näe itseäni nykyisessä kuvauksessa. Olen myös lukenut Uta Frithin kirjan, jossa käännös esitettiin. En näe itsessäni niitä autistisia patologisia piirteitä sosiaalisessa sokeudussa ymv. Kuten sanottua, minusta tuntuu, hassulta, että ne kuvaavat samaa syndroomaa. Minä reagoisin niinhin kirjan testeihin kuten neurotyypilliset, enkä kuten autismin kirjoinen.

Re: Hans Aspergerin artikkeli autistisesta psykopatiasta (eng)

Lähetetty: 28 Huhti 2019, 21:14
Kirjoittaja Eivatolekaan
Ei ne samaa asiaa kuvaakkaan. Hans Asperger tuskin oli missään kontaktissa nykyaikana käytettyyn käsitykseen Aspergerin Syndroomasta.
Autistinen Psykopatia on enemmän erityisen poikkeava persoonallisuus, jolla elämän kokeminen yleisesti painottuu vahvaan loogiseen systemointiin. AP persoonan piirteet omaavia kuitenkin diagnosoitiin "Aspergerin oireyhtymän" omaavina henkilöinä käytännössä vielä kun sitä erillisenä diagnosoitiin, eikä oltu vielä keksitty koko "Autismin spektri" jargoniaa.
Tuo AP ei mitenkään automaattisesti johda sosiaaliseen sokeuteen, sehän jopa voi luoda hyvän pohjan terävälle spykologiselle silmälle.
AP persoonallisuus todennäköisesti ei vain herkästi viihdy samanlaisissa sosiaalisissa harrastuksissa ja tuppaa hahmotustapansa takia olemaan enemmän tiedemies asenteella maailmaa tarkasteleva.