Hyvä toiminnanohjaus = aivo-orjuus?

Yleistä keskustelua Aspergerin Syndroomasta.
Reesusapina
Viestit: 9
Liittynyt: 13 Joulu 2014, 06:27
Sukupuoli: Mies
Diagnoosi: Mahdollinen (ei diagnisoitu)
Ekkot: Antakaa mieltäni kiehtova haaste, niin ongelma tullaan ratkaisemaan..
Eli vähän kaikki monimutkainen, mutta ei kovin yksityiskohtainen.

http://www.autismisaatio.fi/fi/materiaa ... otivaatio/

Artikkelista itsestään puuttuu sisäinen sentraalinen koherenssi täysin ja on vieläpä loogisesti ristiriitainen. Mikäli autistien kuntoutus on näiden harteilla, ei voida odottaa tuloksia itseään solvaavassa sanahelinässä.

Tuon luettuani en voi kuin kummastella. Toiminnanohjaus siis sitoutuu osittain arvovalintoihin ja motivaatioon. Mielestäni varsin typerä kategoria noilla määritteillä. Tuossa ei oteta esimerkiksi persoonallisuuden vaihtelua huomioon. Mielestäni filosofi, kuten myös toimija voivat olla toiminnaohjauksellisesti vajaita tai erittäin toimintakykyisiä. Lisäksi kyvykkyyden vaihtelut profiilien mukana tuovat oman muuttujansa peliin ja ne tulisi eristää tuosta käsitteestä.

Syvällinen ajattelija on siis toiminnnaohjauksellisesti vajaa. Onko toimija puolestaan syväajatuksellisesti pinnalinen ja kyvytön pohtimaan? ADHD on toimija, mutta toiminnanohjauksellisesti vajaa. Hänellä on motivaatio toimia. Entä jos autistilla ei ole motivaatiota toimia, mutta on kykyjä? Itse torjun kaikki suuret suunnitelmat, koska ne ovat tylsiä. Osaan suunnitella ja hahmottaa. Reaalinen palkinto tylsä ja se voi yleensä tarkoittaa objektiivisesti epäeettistä toimintaa päästäkseen päämääriin. Abstrakti on paljon parempi, koska se ei vahingoita ketään suoraan. Subjektiivisella etiikalla varustetut hyödyntäjät voivat toki ilmaantua haaskalle.

Itsellä on suuria vaikeuksia konkretian kanssa. En saa päähäni konkretiaa. Selostan pitkälti ohjelman toimintalogiikan abstraktilla tavalla ja minulta kysytään käytäntöä. En vaan osaa suoralta kädeltä ajatella mitään konkreettista. Osaan pilkkoa kyseessä olevan käytännön abstrakteiksi, jolloin voin selittää asian.

Jos vaakkuu kuin kuin ankka, ei tarkoita, että se on ankka. Se voi olla suljetulta osastolta karannut psykiatri.